Wokade grönsaker är väl liksom hur ordinärt som helst. Världens vanligaste vegovardagsmat antagligen. Gott? Tveksamt...
På nåder får woken ta plats på webben, bara för att den ÄR praktisk och för att den, med nedanstående smaksättning, lyfter sig från att vara grönsakslådans torra bottenskrap och blir en form av kitchiga nyrika släktingar med kladdigt läppstift och fuskpäls.
Liksom föraktat och oaccepterat i de riktigt fina kretsarna men skapar ändå avundsjuk beundran i det gamla umgänget.
Woksås
2 rivna vitlöksklyftor
½dl mango chutney
1 dl sojasås
Rostade cashewnötter blir ett passande strössel.
3 kommentarer:
wook är ju gott ju!!!
mmm...sådär...:/ Men den här veckan har jag köpt en påse frysta wokgrönsaker. det vet jag inte när jag gjorde sist. Jag är inte tokförtjust i kinesisksmakande mat.
Men frysta grønsaker är ju inte så gott, de blir så bløta.
Morten har visst ätit på Englands bästa Kina ställe en gång. Den ligger I Manchester och är känd som den bästa. Han påstår att det är något helt annat än den Kina mat vi får här, så jag har en liten drøm att få åka dit och bara äta....
Skicka en kommentar