Uppföljning på veckomatsedeln.
Qourn tandoori: superenkel!
Färdig tandoorimix med qournbitar istället för kyckling
Basmatiris med rucola
Myntasås: 2 dl grekisk yogurt, 2 rivna vitlöksklyftor, salt och peppar, 1 kruka hackad mynta.
Gul ärtsoppa
Gula ärtor kokas som traditionell soppa men kryddas med:
Matlagningsyogurt, finhackade soltorkade tomater och provencalska örter.
Makaronisallad
Kokade makaroner blandas med kokt majs och dressas med riven vitlök och kallpressad rapsolja
finhackad rökt ost, purjolök och syrligt grönt äpple tillsätts makaronerna
Kikärtscurry
För flera år sedan var detta min absoluta favoriträtt, det jag skulle kunna servera på mitt bröllop om jag någonsin hade ett. Så långt vill jag knappast sträcka mig nu, men en hungrig onsdag funkar den jättefint! ;)
-Basmatiris kokat med kardemumma och buljong
Kikärtscurryn:
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 burk kikärtor (eller hemkokta)
2 vitlöksklyftor
1 tsk av: Curry, spiskummin,chilipulver, chilipeppar, gurkmeja
1 msk av: Garam masala
olja.
stek kryddorna i olja snabbt och häll på lök. Låt löken mjukna innan du tillsätter resten av ingredienserna. Låt koka ihop och smaksätt ev. m. lite buljong. Servera med riset och matlagningsyogurt.
Bönsallad
Den var faktiskt inte raw. Jag tänkte fel där. Det var helt enkelt blandade bönor på burk med purjo, tomat, avokado och vinägrett samt lite god pasta.
Biff, bea och bakad blå kongo
Färdig biff, färdig sås och blå kongo i klyftor som ugnsbakas. Tj, inte så speciellt men Snöen gilla´t.
Chokladmousse:
100 g vit choklad
1,5 dl vispad grädde
1 dl kesella
1 ägg, uppvispat
Smält choklad. Blanda med ägg och kesella. Vänd ner grädden. Servera med:
frysta hallon, färsk passionsfrukt och hackad mynta.
4 kommentarer:
Myntasåsen är det som raitan? (Den sjukt goda indiska såsen)
Ja,en variant...det finns ju många...
Då ska jag prøva den! har alltid joxat och använt pulver som blandas.... Saknar och längtar efter er med. Hoppas ni kan komma en tur snart!
Mmmmm va gott!
Ok Johanna, när ska man komma.....?!?
Kram
Skicka en kommentar