3 mellanstora sötpotatisar, kokta och mosade
2,5 dl hackad och förvälld grönkål alt. grön sak (purjo, spenat, mangold lr dyl.)
1,5dl ströbröd
½msk torkad dill
½msk torkade chiliflagor
salt och peppar
200g hackad sötmandel
Blanda samman allt. Rulla i mandel och stek i panna.
KOKOSSALLAD OCH CHILIBÅTAR
Hyvlad rödkål
Hyvlade morötter
strimlad grön paprika
limefrukter, saft + klyftor
hackad färsk chili
salt,peppar, kokosolja
kokosflingor
hackad ekologisk torkad aprikos
Blandas samman
*
Halverade och urgröpta chilifrukter
lika delar chevre och philadelphiaost, blandas till kräm
honung
spritsa ostkrämen i chilin och toppa med honung.
SAFFRANSKULFI
1brk kondenserad mjölk
1dl vispgrädde
1krm saffran
½-1 tsk stött kardemumma
värm lite av grädden med kryddorna. Värm på kond.mjölk så mkt du kan utan att det bränns vid.Rör i kryddlösningen. låt kallna. Vispa grädden. Vänd ner grädden i mjölken. Frys. Servera med färska bär och mynta (på bilden saffransskorpa i botten på glaset).
Övrigt:
FYLLDA CHAMPINJONER
100g Smör
1 brk chilifyllda gröna oliver
½-1 vitlök solo
1tsk curry
lite salt och peppar.
Vänd svampen i sojasås. Ugnsbaka utan fötterna tills de fått färg. Fyll med olivsmör och värm på tills smöret smält ner lite över grönsakerna.
Tyvärr blev ingenting fotat samma dag som det serverades. Därför har en hel del tagit slut. Är det något av det som serverades som ni vill ha receptet på? Lämna meddelande i kommentarer så ska jag försöka fixa det!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar