onsdag 3 december 2008

Qourn Tikka Masala


Personligen anser jag att indisk mat är mycket bättre bakismat än en pizza eller falafel med strips. Indisk mat är riktig "comfort food".
Men bakismat kan man inte lägga ner alltför mycket tid på och när indisk hämtmat inte kan fås här i byn så är det halvfabrikat som gäller.
Qourn Tikka Masala
qournbitar
purjo
champinjonkvartar
tikka masalamix
cremé fraiche
Kokosris
basmatiris
kokosflingor eller 1 brk kokosmjölk
koka riset med flingor eller mjölk (byt isf. ut en del av vattnet mot mjölken)
servera i kupoler med röstad lök och limeklyftor
mango chutneysås
2-3 msk mango chutney
2 dl. matlagningsyogurt
mangoldsallad
mangoldskott
mangoskivor
pistaschnötter
ev. lätt vinägrett
Naan-bröd
färdigköpta
värms i ugnen med lite smör och vitlöksskivor
Det är så typiskt för indisk mat att recepten ser så långa och krångliga ut men faktiskt är väldigt lättlagade!
Jag pallade iaf. med detta i ett inte alltför energiskt stadium.

4 kommentarer:

Anna sa...

Mmmmm, helt enig, inget slår indiskt en søndag. Åååh, när jag var au pair i England, då glufsade jag så mycket indiskt att det spände på alla sider runt byxan.
Nice....

Johanna sa...

Mmm...det indiska vi åt hos er var inte så dumt det heller! Yum!

Anonym sa...

Låter mycket gott! Men som språkpolis måste jag ju påpeka att det stavas quorn... ;)

Johanna sa...

vad jobbigt! Jag har nog skrivit fel hela tiden, och det värsta är väl etiketten som inte går att ändra om inte alla markeringar ska försvinna, 'suck*, ett sånt slarv...men du, som språkpolis ska du inte lusläsa den här bloggen för jag slarvar hur mycket som helst här..det är jobbigt att läsa sig själv i efterhand.