söndag 29 augusti 2010

strimlat och snurrat

Jag har varit lat och nu har jag ingen ordning på bilderna och ordningen i skallen. Jag ska försöka styra upp allt. Nu tittar vi på en ny dator och det blir säkert roligare och lättare att trixa med en dator som inte får dåndimpen och kortsluter efter en kvarts jobb.

Så, ett löfte om att återvända sakta men säkert kommer här. Det första inlägget får handla om soppa.
Det här är en rotsellerisoppa. Inte så god tycker jag.Men det är toppad med ugnsrostad morotsspiralkrisp och det är desto smaskigare!
Jag har köpt en grönsaksstrimlare. Den är väldigt rolig! Spagetti kan tillagas av allehanda grönt och bli till rolig raw-food eller små grönsaksfågelbon som dekoration.

Hösten, gissar jag, kommer att handla om svamprecept. Det borgar för en riktigt trevlig kantarellhöst. Dessutom dyker Karl-Johan upp här och där. Honom gillar jag ännu mer än herr kantarell. Fast kantarell är roligare att plocka där de lyser upp som små gömda solar i mossan.
Den fruktansvärda myggplåga som ligger över Mariefred ger mig nog ett övertag mot alla andra svampidioter. Men nästa gång jag ger mig ut ska jag ta på mig långbyxor. Jag räknade till 10 myggbett på ett område av 2 kvadratcentimeter. Det kliar något INFERNALISKT! Men jag tål mygg bra ändå, jag är väl lite immun antar jag.

Nu - blir det brödbak. Något med kummin och som går att rosta tror jag. Jag återkommer med receptet!

1 kommentar:

Anna sa...

Tjo ho! Back again!!!