lördag 10 mars 2012

Kom igen Maria!

Okej!

Dags för raw-vecka igen! Jag har storhandlat idag. En kundvagn full med frukt och grönt blev det. Känns mycket fräscht och trevligt.

Till frukost tänker jag köra på med bovetegröt och mullbärste. Det mättar gott och räcker länge. Jag smaksätter med äpple/kanel, katrinplommon eller färska/frusna bär (typ blåbär)

I övrigt ser matsedeln ut på följande lilla vis:
*
Cashewbolognese med fänkålsfettucini
*
Blomkål med avokadosås och pesto
*
Morots- och ingefärssallad med salladslök
*
Chilisoppa med lime-krassetopping
*
Gurkcannelloni med cashewost, tomatkräm och basilika
*
Mango- och avokadosallad med koriander och groddad röd quinoa
*
Fransk lunchsallad (gröna linser, kapris, oliver)
*
Och - om jag hittar det så kommer jag försöka att göra vildrissallad med raw peperonata

Man måste ha mellis också om man ska käka raw. Det betyder massor av te och fika. Typ, raw brownies, frukt och nötbollar och smoothies i mängder. Mellisarna är feta och laddade med kokosolja och kakaosmör. Jag bloggar allteftersom...(hoppas jag :/)

I övrigt sörjer jag att min zanzibarchai nått botten av burken. Eftersom Svantes africafe också börjar ta slut inser jag att det är dags att åka tillbaka till min vän Sulemon på kryddodlingen och fylla på förråden. Denna underbara herre lastar min famn full med härliga kryddor och vägrar låta mig betala för dem. Jag tar de billigaste men då drar han tillbaka mig och slänger på vaniljstänger och parfymer i högen. När jag var där för en månad sedan bjöd han dessutom mig och två andra vänner som följde med på en fruktfest utan dess like. När jag skulle ta bussen hem efter att ha besökt några andra vänner i byn, så sprang han ikapp mig med en påse passionsfrukter i handen.

Av någon anledning, och jag förstår inte riktigt varför, så har han alltid varit så otroligt generös mot mig. Det är svårt att hitta tillfällen att bjuda tillbaka. Men ett sätt är att berätta om honom för alla som läser här. Är det så att någon av er åker till Zanzibar så snälla, rara, kontakta mig så ska jag berätta hur ni kan få en privatguidad tur på en tropisk kryddplantage bortom de stora turistflockarna och till ett mycket bättre pris dessutom!
Jag lyckades faktiskt smuggla Sulemons passionsfrukter ända hem och gjorde en slush som bar mig ända ner till ekvatorn från ett vintrigt Eskilstuna.

Förresten - om jag öppnar raw-hotell på zanzibar, hur många av er bokar rum hos mig då? På bilden högst upp gör jag kokosmjölk av färsk kokosnöt hemma hos en annan vän på Zanzibar, Mselemu.
Han har, inte ett raw-hotell men däremot en bungalow som han hyr ut till den som vill ha egen fruktträdgård och strand runt knuten, nere i den s.k delfinbyn Kizimkazi. Återigen - hör bara av er om ni är intresserade så ska jag förmedla kontakten!

Inga kommentarer: