Den röda soppan - till Jessica
Soppa på tomater, rödlök, vitlök, citron, balsamvinäger och smältande bitar av krämig mozzarella.
Den fylliga mixade soppan serveras med friska tillbehör och smältande tärningar av mozzarella eller en klick creme fraiche. Med mindre vatten, 2-3 dl, förvandlar du soppan till pastasås.
till 4 pers.
2 röda paprikor
10 dl vatten + 2 grönsaksbuljongtärningar
6 tomater
1 stor rödlök
1-2 dl hackad rotselleri
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 msk pressad citron
1 msk balsamvinäger
1 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk salvia
1 tsk salt
½ krm nymalen svartpeppar
tillbehör:
1 1/4 tunt skivad purjolök
1pkt mozzarellaost eller creme fraiche
20 kalamataoliver
4 gula körsbärstomater
bröd
Gör såhär:
1. sätt ugnen på 250 grader, grillvärme. Grilla paprikorna 15-20 minuter tills skinnet är bubbligt och svart. låt dem svalna i en plastpåse. dra sedan av skinnet, kärna ur dem och skär i tärningar.
2. koka upp buljongen. skålla tomaterna i buljongen (skär ett kryss i toppen, koka dem hela ett par minuter, ta upp och dra av skalen), hacka dem sedan i bitar.
3. grovhacka lök, rotselleri, morot och vitlök och stek i olivolja ca. 5 min.
4. lägg paprika, tomat och grönsaker i buljongen och låt koka ca. 15 minuter.
5. mixa soppan slät i omgångar och smaksätt med citron, balsamvinäger och kryddor. Servera den het med tillbehören.
Recept ur Gott & Grönt, 1:2001
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar