onsdag 5 mars 2008

Getostmuffins och Brownies, bästa kaffekompisarna!


Skam! Jag är så dålig på att blogga. Men det beror mindre på lathet och mer på att jag äter extremt tråkigt och ovarierat just nu.

I bästa fall käkar jag äggröra med lite kryddning. De senaste dagarna har det blivit spagetti med riven morot, strimlad purjo och pecorinoost. Idag varierade jag mig väldigt och käkade tagliatelle med broccoli och purjolök, smaksatt med pulverbaserad vinägrett. För en vecka sedan bakade jag matmuffins och brownies som blev goda. Jag tog inga bilder (den ovan är stulen), men jag publicerar recepten ändå. Jag hoppas att ni vågar testa dessa recept, de är supersmaskiga bägge två!

Brownie med 3 sorters choklad

De här kakorna tillfredsställer även den värsta chochaholics begär. Jag bakar mina så att de är riktigt kladdiga, t.om rinniga. När de svalnat i kylskåp över natten kan de lyftas ur formen, rinna ut lite på en tallrik och avnjutas med grädde eller glass. Var generös med mjölkchokladbitarna, det kommer att bli slagsmål om dem!
smörj en form, 20*30 cm med smör och pudra med kakao

ugnsvärme 175 C

225 g smör
100 g mörk choklad
4 dl socker
2½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 msk starkt kaffe
2 tsk vaniljsocker
4 ägg

200 g grovt hackad mjölkchoklad
2 dl hackade valnötter

Smält smöret. tillsätt den mörka chokladen och låt smälta. Tillsätt socker och kaffe. Låt svalna.
Blanda de torra ingridienserna i en skål. Tillsätt till smörblandningen.
Tillsätt ett ägg i taget och rör om ordentligt innan du lägger i nästa,
Tillsätt den hackade mjölkchokladen och hälften av nötterna. Bred ut smeten i formen och strö resten av nöthacket på toppen. Strö gärna lite extra hackad mörk- eller ljus choklad på toppen om du vill. Grädda i ca. 30 min. Låt svalna i kyl innan du serverar dem till en god kopp kaffe!
Getost, rödlök, spenat, soltorkade tomater och basilikamuffins!!

Vad sägs om den rubriken? Det här är muffinsen som samlar allt gott i en liten form. Mina favoriter bland matmuffins för att de har en fyllning som gör dem saftiga till skillnad från annat bakpulverbaserat. Smakkombinationerna är dessutom underbara! Måste provas!!

5 dl vetemjöl
3½ dl grahamsmjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk torkad basilika
3 ägg
2½ dl vatten
1½ dl filmjölk
1 dl olivolja
100 g färsk babyspenat, grovt riven i bitar

fyllning:
1 ägg
2 dl kesella
1 msk tomatpure
200 g chevreost i rulle, delad i 12 bitar
1 rödlök, skuren i båtklyftor (12 st.)
12 soltorkade tomater i olja

Blanda alla torra ingredienser med basilika och spenat.
Vispa äggen ordentligt och rör sedan i vatten, filmjölk och olivolja. Rör ner i mjölblandningen. Fördela fyllningen i en muffinsplåt, gärna smord eller klädd med formar (12 st.), lämna ett par cm upp till kanten.

Gör fyllningen: vispa ägget med kesella och tomatpuré. Gör en fördjupning i varje muffins och häll på fyllningen. Stick ner lök, tomat och getost i varje muffins. Grädda ca. 30 minuter i 180C.

2 kommentarer:

annamaria sa...

Vad skönt att det finns fler som inte är så matinspirerade just nu. Här råder mattorka. bakar mest matbröd för tillfället. De här kakorna ser farligt goda ut!

Anonym sa...

Låter gott det du beskriver! Du är inte alls dålig på att blogga, hips vips så finns här nåt nytt & det är alltid lika roligt att återkomma hit!