måndag 12 maj 2008

salig röra


Sisådär vacker bild kanske, men god mat med "rejäl måltid" stämplat i kvalitetsmärkningen. Stekt, oljigt, salt och fräscht. Låt mig presentera;
Örtstekt klyftpotatis, qourn och halloumiblandning med mangosallad och myntasås
Potatis
Fast potatissort klyftas med skalet på
oliv- eller rapsolja
flingsalt och peppar
färska och torkade kryddor; rosmarin, basilika, dragon, chilipeppar, timjan
Blanda ihop allt i en ugnsform. Ugnsstek i 200 C tills gyllene, rör ev. om ibland.
Stekbitar;
Stek qournbitar och halloumiklyftor eller kuber. Salta och peppra qournbitarna. krydda ev. enl. önskemål.
Mangosallad;
1 mango, skuren i skivor
4 plommontomater, grovt hackade
1/4 tunt skivad rödlök (stor)
färsk basilika
salt och peppar
Myntasås;
medelhavsyogurt
en liten näve hackade myntablad (färska)
salt och peppar, ev. olivolja
Mynta,mango och halloumi är en smaskig kombo. Pröva i en sallad med babyspenat och rödlök. Det är jättegott. Den här måltiden sätter sig som betong i magen, antagligen riktigt bra bakismat om man tar bort de färska grönsakerna. fast den som är smart på riktigt äter bara de färska grönsakerna som bakismat, levern vill ha c-vitamin för att återhämta sig så drick ett glas juice till också!

Inga kommentarer: