lördag 6 september 2008

Hejdå Sommar!


Vi får nog säga hejdå till sommaren för gott nu när vi gått in i september. Höstmånaderna är nästan de bästa på året men de är alldeles för korta...eller nåja, det är ju våren och sommaren också, det är väl bara vintern som är lång i det här landet.
Jag hoppas få tid att plocka lite mer svamp innan månaden är slut och jag hoppas få tillfälle att mysa hela höstterminen med svamp i frysen och te i stora glas. Men innan vi riktigt kryper in under filten vill jag friska upp sommarminnena lite. Det här inlägget ägnas åt midsommarmaten. I år skruvade jag ner ambitionerna och vi var ett litet gäng som åt och roade oss tillsammans på aspö. På menyn stod cavi-art ägg (ovan) med creme friche oh lite vitlök.


Färskpotatis med dillsmör (självklart), som också var en höjdare att ugnsgrilla dan efter!

Skåningarna tar över stockholms skärgård!

Henriks gurk/melonsallad med fetaost...Mums! Den passade utmärkt med Jennys tomatpaj som jag inte har någon bild på. Och tyvärr missade jag också den underbara midsommarginon som Fredrik bjöd på med smaskiga söta jordgubbar och syrliga nektariner. Helt underbart!
För tillfället bor jag i Örebro, vilken härlig stad förresten! Jag äter ute både till frukost, lunch och middag och längtar efter något hemlagat. Men eftersom jag är ensam hemma den här helgen tycks knäckemackor vara det enda jag får i mig. Det är sorgligt...Imorgon kommer älsklingen hem och jag ska försöka laga något gott...kanske blir det sushi, trots att jag ätit det varannan dag de senaste två veckorna. Vi har hittat ett härligt litet ställe som är billig på sina stora bitar och som dessutom säljer både avokado och sjögrässallad som "side dish". Att jag dessutom får vegetarisk miso där gör inte saken sämre.
Vi ses i höst, jag har inte varit så flitig att hälsa på ute på matbloggarna...inte några andra bloggar heller. Sommaren har sysselsatt mig med annat, men jag återvänder väl i höst, som flyttfåglarna liksom, fast tvärtom.

3 kommentarer:

gll sa...

Ääääntligen Johanna! Å va jag har undrat var du varit.

Och Örebro....då blev jag lite orolig. Men efter att precis lagt på luren till Aspö så vet jag att det är ok att du bor i Örebro ett tag :)

Som sagt - härliga härliga höst då man kan krypa upp under pläden i soffhörnet och koppla av från sommar, sol och alla krav!
Heja hösten!

Anonym sa...

Jag älskar verkligen sushi! Tyvärr finns det inget billigt ställe i Luleå, men under sommaren har jag ändå tagit mig råd att äta sushi nån gång per vecka :)

Anna sa...

Hej! Nu när jag har fått ett någerlunda nät kommer jag plåga dig så du skriver lite oftare...he he he.
Härliga minnen från midsommar, som tyvär blir en sällan upplevelse før mig.
Visst är Ørebro nice, många bra ställen att äta på. Det var det jag gilla mest med Ørebro. Och så Bjørtan...eeh, Bjørnstugan, där vi brukade dricka många øl på fattiga komvuxpengar.
Tack før sist! Undrar när vi ses nästa gång???
Kram.