söndag 1 mars 2009

Spenat- och fetapaj


Jag hade ett paket filodeg över i frysen. Dessutom en hel massa hackad spenat. Den här rätten kändes såldedes helt oundviklig. Jag har för övrigt gjort en hel del paj på sistone, tack vare hälsans köks nya grönsakssmördeg. 50% av mjölet är utbytt mot malda grönsaker och de är verkligen riktigt smarriga!
Spenatpaj
1pkt filodeg
smält smör att pensla lagren med
1 psk fetaost
1 brk soltorkade tomater
basilika
fyllning:
350 g fryst hackad spenat
1 stor lök
3 dl vispgrädde
2 solovitlök eller en halv klyftvitlök
3 ägg
Koka vispgrädden med vitlök tills den reducerats till hälften. Blanda med hackad lök och urkramad spenat.
Pensla varje lager filodeg med smör. Häll över fyllningen. Avsluta med några blad filo, smulad fetaost, hackade tomater och lite klippt basilika.
Inte så nyttigt men vitlökskrämen blir så himla god!

Inga kommentarer: