lördag 21 mars 2009

Chokladpaj med hallonöveraskning

Jag har bloggat den här i någon variant förut men denna gång testade jag en lite annorlunda version. Pajen har en lättgjord chokladbotten, färska och hela hallon täckta med mjölkchokladkräm och mörk chokladtryffel högst upp.

Botten:
1 pkt mariekex, mixas sönder
3-4 msk kakao
1 tsk salt
100 g smör, smält

blanda ihop allt till botten. Tryck ut i pajbotten och ställ kallt att stelna.

fyllning 1:
250 g färska eller frysta hallon. Sprid ut över pajbotten.

fyllning 2:
200 g mjölkchoklad, smält
1½dl vispgrädde
vaniljpulver eller urskrapad vaniljstång
värm och rör ihop ovanstående. Låt svalna lite och häll ut över hallonen.låt stelna lite.

fyllning 3:
250g smält mörk choklad
3dl vispgrädde
rör ihop. låt svalna lite och häll ut över de andra fyllningarna.

dekoration:
Jag dekorerade med pudrad kakao, smält vit choklad, syltade apelsinskal och physalis som borstats med guldfärg. Guldfärgen var nog överflödig. Jag tror inte att någon märkte den.



4 kommentarer:

den riktiga maria sa...

jag dreglar!

Gunilla sa...

Oj oj oj ...den du!

Vad är det för choklad i fyllningarna? Vanlig bondchoklad...eller sån där med skithög kakaohalt...???

Johanna sa...

Marabou och Lindt duger bra!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.