Jag har bloggat den här i någon variant förut men denna gång testade jag en lite annorlunda version. Pajen har en lättgjord chokladbotten, färska och hela hallon täckta med mjölkchokladkräm och mörk chokladtryffel högst upp.
Botten:
1 pkt mariekex, mixas sönder
3-4 msk kakao
1 tsk salt
100 g smör, smält
blanda ihop allt till botten. Tryck ut i pajbotten och ställ kallt att stelna.
fyllning 1:
250 g färska eller frysta hallon. Sprid ut över pajbotten.
fyllning 2:
200 g mjölkchoklad, smält
1½dl vispgrädde
vaniljpulver eller urskrapad vaniljstång
värm och rör ihop ovanstående. Låt svalna lite och häll ut över hallonen.låt stelna lite.
fyllning 3:
250g smält mörk choklad
3dl vispgrädde
rör ihop. låt svalna lite och häll ut över de andra fyllningarna.
dekoration:
Jag dekorerade med pudrad kakao, smält vit choklad, syltade apelsinskal och physalis som borstats med guldfärg. Guldfärgen var nog överflödig. Jag tror inte att någon märkte den.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
jag dreglar!
Oj oj oj ...den du!
Vad är det för choklad i fyllningarna? Vanlig bondchoklad...eller sån där med skithög kakaohalt...???
Marabou och Lindt duger bra!
Skicka en kommentar