lördag 12 december 2009

Havtornspassion


Enklaste efterrätten!


Panna Cotta med vitchoklad, havtorns- & passionsfruktscurd & morotschips
pannacotta
följ recept på gelesockerförpackning men byt ut 1/4 av grädden mot standardmjölk
lägg i en skrapad vaniljstång/4p.
låt ev.vit choklad smälta ner i den varma grädden, 100g/4p.
havtornskräm för 4p
½förp havtorn
4 passionsfrukter
4 stora äggulor
mixa havtorn och passioner. Sila och vispa med äggulor. värm under omrörning tills det tjocknar. fördela på pannacottan.
morotschips
hyvla morötter tunt på valfri led
koka snabbt i sockerlag
låt torka i ugnen på ca. 100C värme tills de är krispiga

5 kommentarer:

Anna sa...

Jepp, den ska jag helt klart laga nästa gång jag har middag!
tack!

gll sa...

Va? Morotschips? Mums, det vattnas i munnen....det måste jag prova!

GOD JUL!

den riktiga maria sa...

vad det låter gott! men vad för förpackning havtorn, var får du tag på den och hur ser den ut? är de torkade, frysta?

och hoppas att ni hade en underbar semester! kram

Johanna sa...

finns i vanliga frysdisken numera.Ett vanligt märke som har frysta bär men jag kommer inte på vad det heter.
vit förpackning med bild på bären och text i samma färg som bärsorten.

Johanna sa...

man kan hoppa över chokladen om man vill