söndag 5 april 2009

potatissallad med oliver och kapris


Ljummen potatissallad med broccoli och bönor
Den här salladen är ett hopplock av vad som finns hemma men den salta smaken dyker upp på flera olika sätt och i olika former.
kokt potatis (blå kongo och ratte på bilden)
lättkokt broccoli
bönor (kidney eller edamamae t.ex.)
lök (röd eller purjo)
Nötter eller frön (t.ex. mandel / pumpafrö)
sältan:
kapris
gröna och svarta oliver av god kvalité
lite smulad feta
ev. lite,lite soltorkade tomater
dressa med citronette (d.v.s vinägrett på citron och kallpressad olja)
Mättande och fräscht!!

3 kommentarer:

Anna sa...

Finns det en møjlighet att ønska sig lite sushi-tips? Så klart vego. Ni fixade ju massa gott till oss en gång och nu har ju Emma fått smaken før det.
Det är ju nami-nami!

Johanna sa...

kan göra ett inlägg när jag har bra bilder. Men några tips på fyllning:
-Avokado (ett MÅSTE)
-omelett, tunnstekt med soja
-teriyakistekt ostronskivling
-färsk mango (gärna med avokadon, mm...)
-valnöt mixad med lite citron, smetas på riset.tillsammans med gurka och ev. mango.
-cavi-art
-kokta morotsstavar med svarta sesamfrön
-sockerärtor, strimlade

Anna sa...

Ja gør gärna det! Här var ju en del tips, så det blir nog det på lørdag:)