Grönsakssoppa med klimp
1 förp. soppgrönsaker
5 st. potatisar av fast sort
1½-2 liter grönsaksbuljong
klimp
1 ägg
1 dl mjölk
salt, peppar, muskotnöt
vetemjöl, tillräckligt för att binda ihop vätskan till en seg smet
hacka ner grönsakerna och låt koka i buljongen tillsammans med små bitar av klimp som klickas ner i den kokande soppan. Färdig när grönsqakerna är lagom mjuka och klimpen flyter till ytan. Ät med ostsmörgås och hyvla gärna ner en skiva ost i soppan som med fördel kan kylas av med en skvätt mjölk också! Örtsalt är ett måste om du ska extrasalta soppan!
Klimpsoppa
Klimpsoppa blir det när klimpen kokas i mjölk istället för buljong. Färdig är den när klimpen flyter till ytan och soppan kan ätas antingen med socker eller örtsalt. jag föredrar det senare. Eller snarare föredrog för klimpsoppa har jag inte ätit sedan barndomen. Egentligen är det ju samma sak som stuvade makaroner. Bara lite konstigare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar