lördag 12 april 2008

Matlådan


Märks det att det är min första lediga dag på evigheter eller? Jag har inte haft tid att blogga och det känns inte heller som att jag har haft inspiration för det. De dagar som jag inte arbetar (finns de ens, jag kan inte minnas?) lagar jag ändå inte mat. Jag sover, tränar, äter en äggmacka, lagar matlåda och somnar om för en ny arbetsdag.
På min nya arbetsplats där jag är inlåst 12 timmar om dagen och med väldigt sparsam kontakt med omvärlden finns inte möjlighet att dra iväg på lunchen och köpa en sallad. Det finns visserligen en kafeteria att handla mat ifrån men det enda vegetariska alternativet är frysta vårrullar. Det gäller varje dag. Jag är inte så sugen.
Ovanstående matlåda är ett inspirationsverk av en kollegas tallrik med stekt halloumi, ägg, champinjoner och fläskkotlett. Jag fick en otrolig craving på halloumi och gjorde en proteinspäckad sallad. Såna här sallader är mina absoluta favoritluncher. Ja, middagar också för den delen. Kalla och hemska pastasallader ur statoils kyldisk ger jag inte mycket för men halvvarma lyxsallader som denna är den perfekta vardagsmaten alla kategorier!
Min lunchlåda som jag vill ha den
qournbitar steka i citron
cocktailtomater, halverade
avokado i botar
finhackad rödlök
smörslungade sockerärtor
bitar av grillad halloumi
kidneybönor i vinägrett
ev. lite kokt kall potatis
Svens makalösa dressing och/eller keso till.
Serveras rumsvarm eller uppvärmd till hälften. Fräsch, färggrann och hungerstillande. Det blir inte bättre än såhär!

2 kommentarer:

Daniel Roos sa...

Vad trevligt och gott det ser ut ha det så bra mvh Daniel

annamaria sa...

Hej!! Jag har en utmaning till dig på min blogg! Kom och anta den NU!! Trevlig helg!!