
1 förp. maryland cookies, krossade
25 g. smält smör
1 brk dulce de leche
250 g mörk choklad
2 dl grädde
Blanda kakor och choklad i en form. Låt stå svalt och stelna. Bred ut kolasåsen. Värm grädden och blanda i hackad choklad. Rör till all choklad smält. Häll över kolasåsen. Låt allt stelna över natten. Dekorera med siktad kakao och flingsalt.

APT-tårtan på Ulvhäll
3,5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljextrakt
1,5 sl gräddfil
175g mjukt osaltat smör
0,8 dl kakaopulver
2 ägg
Mixa ihop allt. Grädda i två formar i 180C, ca. 30 min. Prova med sticka om de är klara.
Lägg ihop bottnarna med en burk dulce de leche emellan. Bred över en chokladfrosting gjord på:
250 g mjukt smör
1,25 dl florsocker
200 g smält mörk choklad
1 dl kakao
Dekorera med krossade kakaobönor och låt stelna. Resultatet ses nedan. Tårtan står under stark hotbild från en viss långnos.
Rulltårta på fel håll - födelsedagstårtan på jobbet
2 bottnar chokladrulltårta
1 brk dulche de leche
Chokladfrosting enligt ovan men med kaffe och honung (ledsen alla som vill ha det här receptet, jag kommer inte riktigt ihåg vad jag hade i den här toppingen eller hur jag gjorde).
Grädda bottnarna och låt svalna. Bred en halv burk kolasås per botten och skär dem på längden i 3-4 remsor. Remsorna ska sedan snurras runt varandra på höjden tills de blir som en vanlig tårta. Rulla ihop den första remsan och ställ den upp i en tårtform. Snurra sedan de andra remsorna runtom denna. När alla remsor har används kan du breda frostingen över tårtan. När man sedan skär i tårtan ligger fyllningen på höjden och gör tårtan randig. Effekten blir ännu större om du använde vanlig drömtårtefyllning som är vit.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar