söndag 9 november 2008

Mama Mia! "Pasta al forno"


Ni vet ibland känner man liksom sådär, "nejmen usch, vad jag börjar se Victoria Beckham-benig ut". Man har kanske inte besudlat kroppen med chips, alkohol och socker på alltför länge och till råga på allt har man börjat smyga sig tillbaka till gymmet.
Nåja, ingen är väl perfekt och man får förlåta sig själv för sina renlevnadsfantasier och istället råda bot på det hela genom en riktigt, riktigt smaskig kaloribomb! Inte så vacker bild kanske men den riktigt goda maten gömmer sig under beteckningen "skräp" och ett inte alltför tilltalande yttre. Men som vi alla vet så är det insidan som räknas och tro mig, din insida kommer att få sig ett ordentligt tillskott av den här rätten!
Den här gången konstruerades den bara av rester, därav ingredienslistan.
Pasta al forno (eller makaroner i ugn)
1 sats god bolognese, uppblandat med rucola och en kruka basilika
makaroner eller liknande liten pasta
2/3 brk mascarpone
½ bit parmigiano reggiano
1 förp mozzarella
Oregano
koka makkisarna riktigt al dente. Hellre underokta än tvärtom. Blanda upp dem med mascarponeosten men inte för noga. Man kan också lägga ut pastan i en form och klicka över osten. Då blir det små smältande ostbomber som rinner ut när man slevar ur formen.
Bred bolognesen över makaronerna. Riv över parmesan och mozzarella. Krydda med oregano (om den är färsk kan man istället strö på den efter ugnen). Lägg in i ugn 200C till osten smält och allt är varmt.

1 kommentar:

Martin sa...

Smalmat precis som jag vill ha den;)