
Rotsakspytt med kantareller för 4 personer
2 nävar torkade kantareller
1 stor morot
300g kålrot
3 potatisar
2 gula lökar
1 röd paprika
1 äpple
½ dl lingon
salt & svartpeppar
färsk timjan
smör till stekning
Finhacka alla grönsaker i små tärningar. Krossa svampen i handen innan du lägger den i blöt.
Lägg morot och kålrot i kokande vatten, när vattnet kokat upp igen lägger du i potatisen och låter allt koka ett par minuter. Sila av vattnet och ånga av grönsakerna. Fräs övriga grönsaker och lägg sedan i rotsaker och kantareller. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt äpple, lingon och timjan vid servering.
Som man ser på bilden hade jag lite för mycket mat i för liten panna så det var svårt att få färg på maten. Gör inte om misstaget!
1 kommentar:
Humm måste bjuda in lite vänner det här måste provas...
Skicka en kommentar