söndag 9 november 2008

Frisk rotsakspytt

Jag gillar verkligen pytt i panna. Det är så lätt att variera sig på så olika sätt. Egentligen fyller det samma funktion som italienarnas risotto, vilket jag verkligen också älskar. Ett tag var jag besatt av en helvit rotsakspytt på potatis, svartrot, sellerirot, qourn, purjolök och lime. Men oftast blir det den klassiska sorten, här är den dock lite tillskruvad med äpple och lingon, något som tillsammans med färsk timjan ger en omisskännlig höstkänsla från första tuggan!

Rotsakspytt med kantareller för 4 personer

2 nävar torkade kantareller
1 stor morot
300g kålrot
3 potatisar
2 gula lökar
1 röd paprika
1 äpple
½ dl lingon
salt & svartpeppar
färsk timjan
smör till stekning

Finhacka alla grönsaker i små tärningar. Krossa svampen i handen innan du lägger den i blöt.
Lägg morot och kålrot i kokande vatten, när vattnet kokat upp igen lägger du i potatisen och låter allt koka ett par minuter. Sila av vattnet och ånga av grönsakerna. Fräs övriga grönsaker och lägg sedan i rotsaker och kantareller. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt äpple, lingon och timjan vid servering.

Som man ser på bilden hade jag lite för mycket mat i för liten panna så det var svårt att få färg på maten. Gör inte om misstaget!

1 kommentar:

Martin sa...

Humm måste bjuda in lite vänner det här måste provas...