tisdag 11 augusti 2009

Frukt är godis?


Jag är nog faktiskt, helt ärligt och utan skryt, oftare mer sugen på god frukt än på godis.

Särskilt när det gäller goda blandningar och fruktsallader så vattnas det ordentligt i munnen på mig. Även när det gäller godis, kanske med undantag för choklad, så gillar jag syrliga och fruktiga smaker. Körsbär är favoriten bland konstgjorda smaker. I somras kom Jessica och Pontus med ett helt Big Pack-paket egenplockade körsbär till mig och jag blev helt tårögd av lycka. De hade faktiskt också med sig ett helt paket egenplockade jordbuggar också och hur underbart det än låter så var det körbären som rockade min värld! Vi låg på stranden och smaskade körsbär och pannkakor och när jag spottade ut kärnorna och de rullade runt i sanden och blev liksom sockertäckta så dök ett minne upp av små hårda godisar, sockersura, körsbärs-smakande och färgade och jag fick ett enormt craving efter en nästan helt bortglömd godissort. Är det NÅGON som känner att det känns det minsta bekant och vet vad jag pratar om? Jag vill så gärna ha!
Eh, ja, inte så sugen på godis var det...jo, jag ville alltså säga att frukt är godis. För några jular sedan (bara en sisådär 15 stycken sedan kanske...;)) gjorde jag en avokadosallad med hallondressing. Det var också en något oförglömlig smaksensation (fett + sötsyrligt, vad kan gå fel?) och hallon- och avokadosallad är en inte alldeles oäven kombo. Mixa med en frusen banan så har du glass. Häll lite havregrädde över så har du ett mellanmål.
Men alla frukters och bärs bästa smakvän måste ändå vara den kaxiga myntan! Om det endast fanns en ört kvar efter ett tredje världskrig så undrar jag om det inte skulle få vara myntan. Ett otroligt ogräs men så skön i munnen! Ovan med jordbuggar, kiwi och apelsin känner den sig riktigt hemma! Men testa en hallondaiquiri med myntasirap eller en ananassmoothi med ett myntpiggt tillskott så ska ni se att ni hoppar ur stolen! Myntan gör hela världen lite roligare. Men det är inte bara en teört eller efterrättskrydda. I potatissalladen gör den sig fint hemmastadd och i den indiska yogurtraitan måste den finnas! Dessutom, pröva en sallad med bittra blad, söt skivad mango, salt stekt halloumi och en yogurtsås på myntan och om ni inte kissar på er av lycka över det så vet då inte jag vad!
Och apropå mango - visst har jag tipsat om de torkade frukterna av märket "north & south". Missa inte dem och du vill övertygas om att frukt är godis. Sötsyrligt var ordet!


2 kommentarer:

Anna sa...

ÄNTLIGEN!!!!!!! är du tellebaka.
Frukt är så sjukt gott. Tror jag slog världsrekord i god sharon frukt idag.
Om ni kommer, kunde inte du køpt med några påsar med den torkade frukten, den finns inte runt där jag bor. Så får du peng. Det är så gott med torkad frukt, men det mesta är det så mycket skit i.

Gunilla sa...

Ja äntligen.... Och jag blir så jäkla sugen på allt du talar om....avokado och hallon.....Ja jäklar!