fredag 14 december 2007

Hello Herman!

The monster´s back! Vissa av er som läser det här kanske inte tycker om Herman. Det tycker jag är väldigt synd. Herman är snäll, rolig och god. Dessutom den perfekta julkakan! Jag ska kalla honom för svenske Herman och sparka alla tråkiga stollar och puddings och pannettones i röva!

Hermangrunden- den kedjebrevsfria versionen
Dag 1: blanda ½ dl. socker, ½ dl vetemjöl och ½ dl mjölk. Ställ i rumstemperatur med plastfolie över.
Dag 2-3: Rör i Herman några gånger per dag.
Dag 4: blanda i samma sak som dag 1.
Dag 5-6: Rör några gånger per dag. Om Herman inte har vaknat kan du låta honom stå till dag 8 och röra några gånger per dag.
Dag 7 eller 9: The fun begins! Tillsätt grunden och smaksättning. Baka av ica. 1h. 170C i mitten av ugnen, ev. täckt med folie.
Basen:
2½ dl socker
3½dl vetemjöl
1 dl neutral olja
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
3 ägg

olika smaksättningar:

Vanliga Herman:
2 rivna äpplen
200g hackad mörk choklad
100 g nötter
2 tsk kanel
topping: vaniljfluffins (italiensk maräng eller marshmallow fluff blandat med vispgrädde och vanilj), rostade blandade nötter.

Morotsherman:
2 rivna morötter (mellanstora)
1 rivet äpple
100 g hackade torkade aprikoser
100g hackade valnötter
topping: philadelfiaglasyr och hackade valnötter

poppig banan:
2 mosade bananer
100 g blå vallmofrö
ngra droppar smakessens "butterscotch"

Mazarina:
200 g mixad sötmandel
1-2 rivna bittermandlar
saft och skal av 1 stor citron (ev. mer)
topping: citronglasyr

Snickare Herman
1 påse never stop
200 g salta jordnötter
topping: dulce de leche

eller varför inte Fikon och mandel, ananas och kokos eller choklad och hasselnötsHerman med nutellatopping? Experimentera fritt. Det är det bästa med Herman, han går med på det mesta!

Inga kommentarer: