lördag 22 december 2007

Tankar om tofu

Tofu är tillbaka! Jag lovar! Bara att läsa Lisas "torsk på tofu" reportage på Taffel.se för att förstå att det är sant! Jag har i och för sig aldrig riktigt övergett tofun. Tofulasagne har alltid varit en favorit och de små tofubitarna i misosoppan är för mig höjdpunkten med sörplandet.
Jag köpte som sagt "Tijuanaburgare" i onsdags. Jag är faktiskt inte så förtjust i chili eller mexismaker så jag överlät det till Svante att äta och bedöma. Hans burgare med rödlök, yellow tomato salsa, guacamole och ananas gjorde nog tofuburgarna rättvisa. Till och med jag kunde uppskatta en tugga eller två.

Jag har ätit bovetenudlar till både lunch och middag idag. Till lunch stekte jag ett ägg, kryddade nudlarna med algkrydda (kari furikake) och slevade på limesmakade avokadoröra (2 lime till 4 avokado, salt och peppar). Till middag fick lite isbergssallad följa med i kokvattnet innan jag sköljde av nudlarna och tofun "japanese style" stektes ännu krispigare. Avokadoröran och algkryddan fick följa med i detta mål också.
Ge tofun en chans, den förtjänar en plats i det moderna köket!

2 kommentarer:

Gunilla sa...

Men vadå? Inte orkade ta fram den vegetariska rumpan? Å, denna serviceanda! Apropå det hörde du om killen som sålde lotter, han hojtade: Köp en en lott och vinn en skinka!!! Varpå killen i lottståndet bredvid ropade än högre: Köp två lotter och vinn ett helt arsele!

Kryddburken sa...

Gott Nytt År på dig! "Keep up the good work" med din härliga blogg!