söndag 6 januari 2008

Räkoskulden

Mitt sista minnor av räkor är en frossa i typ 7-årsåldern. Jag står på huvudet i mammas och pappas skinnfåtölj och känner hur gravitationen gör sin grej. Den efterföljande
(k)räkkavalkaden befriade mig från räkätande för all framtid.

Eller...inte riktigt. För nu är det på något sätt dags igen. Som ni kanske minns hittade jag vegetariska räkor för ett tag sedan och de måste tillagas snart. Jag är extremt skeptisk men ska göra ett försök trots att jag aldrig i mitt liv tillagat räkor, eller den vegetariska motsvarigheten då.

Problemet är bara, vad ska jag göra? Förpackningen är relativt liten men jag har många ideér. Jag skulle vilja woka dem i nån god ingefärs-soja-vitlöksmarinad. Jag skulle vilja fritera dem och äta med chilidipp och jag vill göra rökta räkor och äta med det som är kvar av Andreas fantastiska aioli (se nyår). Men jag kan inte göra allt! Vad ska jag välja? Om jag friterar dem så kan jag ju använda wokmarinaden som dipp och därmed få två räkor på kroken.

Jag behöver tips och hjälp med det här. Om man är extremt skeptiskt mot räkor men vill göra det allra bästa av dem (trots att det nu är vegetariska och jag har ingen aning om de ens påminner om räkor annat än till utseendet), hur ska man då tillaga dem för att övertyga sig själv?

1 kommentar:

lina sa...

Vegetariska räkor? Hänger inte med rikitgt! Annars är ju vitlök-lime-olivolja en hit till vanliga räkor, lätt wokade!

Nice blogg du har förresten, hittat hit först nu. I will be back:)