tisdag 22 januari 2008

Tarmräddaren!


Idag börjar jag dagen med ett stort glas uppslemmade frön.

Det är enda sättet om min mage ska överleva den här skumma dieten. jag minns att min vän Lisa för kanske 3-4 år sedan hittade någon diet som innebar att man skulle börja dagen med citronvatten,tranbärsjos och blötlagda linfrön/loppfrön. Sedan dess har jag regelbundet druckit dessa uppslemmade frön. När jag äter mycket fibrer (som annars i min kolhydratstinna kost) så mår magen mycket bra men på den här maten är det en annan femma.

Igår var det också svårt att hitta på något att äta. Jag åt mycket yogurt med frysta bär och rostade kokosflingor. Det var supergott. Middagen bestod av sparrissoppa med fröblandning. Okej men knappast fantastiskt.

Jag läser "Blodsockerblues" av Fredrik Paulun och jag tror att GI-kosten i sin mer liberala form är trevligare för mig. Samtidigt vill jag inte riktigt lägga av med detta nu. Jag har svårt att tro att jag ska gå ner i vikt (jag har ju egentligen, enligt BMI, ingen övervikt heller) men som sagt, jag mår mycket,mycket bättre utan blodsockersvängarna.

Dessutom finns ett till skäl att fortsätta med kosten. Jag har sett att jag har haft en vit beläggning längst bak på tungan som jag har förstått kan bero på candida, jästsvamp. Till exempel orsakat av ett för högt sockerintag. Imorse så såg det otroligt mycket bättre ut. Kan man se en förändring på så kort tid? Det är ytterliggare ett starkt skäl att fortsätta på samma sätt ett tag till. Jag håller nog ut. Idag blir det omelett och sparrissoppa igen. Kanske med ärtfalafel eftersom jag har kokta gula ärtor kvar men det lär ju ha högt GI. Hmmm...

3 kommentarer:

annamaria sa...

Jag dör när jag inte får äta bröd till frukost. Suck....tur att jag ska dansa i kväll och sprang i går. Då kan jag nog släppa idén om Gi va? Jag håller ut ett dygn.

Johanna sa...

haha...men du kan ju äta GI-bröd!

Anna Monsen sa...

Johanna, din tokunge! Inte ska du hålla på med denna tokiga diet! Nr 1;Du är snärt som en liten snärta och behöver inte gå på diet 2; Det finns bara ett sätt och det är sund mat, som du är så bra på ju, lite sött och vitt mjöl och inga stora intag av fett! Det kan jag nästan svära på.
Kram kram från barbapapa...