måndag 28 januari 2008

Var det någon som sa GI?


Ojdå...Helgen vart visst en djupdykning i kolhydratland...utan nåd!

Jag tror att jag för det mesta är äter väldigt nyttigt och jag gör det med glädje utan att känna att jag plågar mig själv eller försakar något, men förutsättningen för det är nog också att jag då och då, utan dåligt samvete, får äta precis vad jag vill, hur j-a onyttigt det än är. Den här helgen blev kanske lite i det mest extrema laget.

Nu är det måndag, back-on-track. Inte för att jag vill tvinga mig själv, tvärtom för att jag faktiskt inte mått bra av maten. Det var än mer uppenbart nu efter att ha hållt igen på kolhydraterna förra veckan.

Bara för att ni ska få chans att gotta er lite i mitt frosseri, kolla in vad jag åt, FÖRUTOM den vanliga maten!

Ben & Jerrys "Chocolate brownie"
Ben & Jerrys "Piece of cake"
½ pizza (obs, fullkornsbotten...hehe)
2 * 100g mörk choklad
1 burk nutella (bara 500 kcal/100g!!!! :/ Men nutella har ett GI på 43)
Potatismos
Briochebröd (vitt bröd med massor av fett i degen, mer som wienierbröd än matbröd gentligen)
Massor av ostmackor (typ 4 om dagen)

Usch, jag är för ärlig mot er. Vad jobbigt. men lita på att jag också ska skryta om hur duktig jag kommer vara på att gymma den här veckan. Förresten, om jag lovar nu kanske jag känner mig tvungen att fullfölja!? Okej, så här ska det blir:

MÅN: 1H Crosstraining + 75 min. Yoga
TIS: ½H Spinning + ½H Core boll
ONS eller TOR: 1½H Styrka (+ 1H Yoga - Kanske! ;))
FRE: ½H Spinning + ½H Core Boll

Jag ska uppdatera blogglänklistan, har varit dålig på det, ta en titt på några av länkarna på mina lästa bloggar och tipsa mig gärna om fler!

5 kommentarer:

Sara sa...

Om det är någon tröst så kan jag tala om att min helg också har varit onyttig så det sjunger om det. Jag som väldigt sällan äter godis (mer än choklad) har frossat lösgodis, ostbågar och god mat så det förslår. Men idag är det ändring ! Det här med naturgodis, har du nån aning om hur nyttigt/onyttigt det är ?

Sara sa...

Ja, man ska ju inte trycka i sej mängder kanske. Men det måste ju ändå vara ett bättre alternativ till lösgodis ? Ser fram emot din bloggning om eget naturgodis !

annamaria sa...

Vad skönt att se att du är mänsklig! Låter som du haft en trevlig helg. är allt lite avis på din träningsvecka. Med tre barn får jag inte ihop det tyvärr. Löpning, promenader och dans får det bli för min del.

annamaria sa...

Det handlar om att planera sin tid. Även om mina behov kanske hamnar underst på listan så finns dem i alla fall med i almanackan! I kväll ska jag på möte - är med i en krisgrupp i kommunens regi. Ska bli roligt och behövligt med lite egentid. Då har man ett mycket större tålamod i morgon för alla barn. Kanske får bli lite bakning i morgon- med barnen! Då behövs tålamod. Men kul samtidigt.

den riktiga maria sa...

låter sunt. ska försöka ta efter ditt koncept!