lördag 24 november 2007

Goji, glass och borlotti

Vi fortsätter på vardagstemat. Nästan lika roligt som att titta i människors kylskåp (jag snokar mycket hellre där än i badrumsskåpet) är att se deras matdagböcker. Minns ni förresten matlagningsprogrammet "Här är ditt kylskåp", så ung jag var satt jag uppe sent bara för att se hur Jan-Boris Möller lagade sufflé på knäckebröd och kaviar.Att jag dessutom är ett sånt stort fan av "du är vad du äter", och liknande program (som supersnuskiga "Dr Diet"), är att man får se en människas veckokonsumtion av mat. Jag blir helt pirrig av upphetsning!

Så, om du är lagd det minsta åt fluktarhållet bjuder jag härmed på min matdagbok för idag:Frukost:


Gröt på fiberhavreflingor, havrekli, linfrö, solrosfrö och gojibär. Lingonsylt och sojamjölk. Ett glas jos. Frukt- och nötbröd med gurka och b-jäst.

Efter frukosten sprang jag ner på en loppis på gården, hittade ett kamraobjektiv som jag ville ha men som inte passade min kamera. Råkade låta en annan lägga vantarna på ett 8-bitars nintendo för 20:- (fan!) och undrade vad en hög med dildos gjorde på en loppis?


Mellanmål/lunch

2 bitar "magnum after dinner".

skogspromenad med hundarna
En till bit magnum (suck)Middag:
Idag blir det snabbmat för en gräsänka, potatispizza på farmors sanslöst goda tunnbröd!

Mandelpotatis,basilika,spenat, purjolök, borlottibönor, kapris och brieost. Toktorr till en början men med några droppar fikonbalsamico så blev det riktigt hyggligt! Tog 10 minuter max, jag lovar!

Bytte kattsand, insåg att lukten påminner om vissa kinamatsbutiker. usch. Dammsög, idag med kokosdoft (jag suger upp en bomullstuss med doftolja för att dammsugningen ska kännas roligare).

Mellanmål:
en stor clementin
Kvällsmat:
En god kopp te och finn crisp med bregott havssalt. Nu kommer älsklingen hem med en påse dumlekola och djungelvrål...Och den sockerfällan kommer jag inte heller att klara mig undan. Bäst att åtminstone koka mer te så att jag fyller upp magen till max innan jag börjar trycka i mig!

1 kommentar:

Anna Monsen sa...

Vet du vad, typ 2 gånger i veckan i hela mitt vuxna liv har jag tänkt på "Här är ditt kylskåp"
När jag inte riktigt vet vad jag ska laga så undrar jag vad kocken (som jag inte kom ihåg namnet på) skulle gjort och så blir det en 22% maträtt ut i från det. Så kul att du tog det upp.
Visste inte att det fanns magnum, after dinner...till butiken och in i synden åker jag...