fredag 9 november 2007

Vad gör man med pecan?


Jag har registrerat mig för ett provmedlemskap på en sån där sajt som håller koll på mat och motion åt en. I två dagar har jag varit medlem och båda dagarna har jag överskridit mitt kaloriintag med sisådär 200kcal. Men då är intaget beräknat på 1300kcal/dag. Är inte det lite lite så säg? Jag tycker att det är lite intressant att hur mycket (eller snarare lite) ett träningspass på gymmet förbränner och vilka näringsämnen jag får i mig och missar varje dag men det blir lätt ganska hysteriskt när man ska försöka hamna under den rekommenderade gränsen.

det som båda dagarna har fördärvat min status är pyttesmå bitar av kladdkaka, inte ens 100g blir 37% av mitt kaloriintag. Och om ni är rädda för att det här ska bli en sån där klaga-över-min-vikt-blogg så kommer här beviset på motsatsen!

Kladdkaka med kakaokross och pecannötter
100g smält smör
2 ägg
3 dl strösocker (jag blandade råsocker och hemmagjort vaniljsocker)
2½ dl vetemjöl
4 msk kakao (jag hade hackat choklad och bytt ut mot kakaon om jag haft någon hemma)
1½ tsk vaniljsocker (om man inte hade det i ovanstående)
1 krm salt
15o g hackade pecannötter
1-2 msk krossade, rostade kakaobönor

Smält smör. Vispa ägg och socker. Blanda ihop det torra (ej kakaobönorna) och vänd ner i smeten. Strö kakaobönorna över. Grädda i 200 c, ca. 20 minuter.

2 kommentarer:

den riktiga maria sa...

jag hade för mej att 2000 kcal var dagligt rekommenderat för kvinnor? men jag kan minnas fel. dessutom om man tränar måste man ju äta!

Johanna sa...

Jo, det är därför det där programmet är så sjukt! När jag tar bort medelaktivt liv och skriver stillasittande ska jag äta 1000kcal om dagen. Men om man tränar får man ju äta mer. Men 2000 gäller om man vill behålla sin vikt. Jag hade faktiskt skrivit att jag ville gå ner i vikt.