onsdag 28 november 2007

Lakritschoklad - den mörka njutningen

Ovanstående bild visar ett tomt omslagspapper till mjölkchoklad fylld med salmiakki, finsk saltlakritslikör. Den sista flaskan jag hade tog slut på min 25-årsfest förra året (se bild). Jag sörjde en stund, det är sant.

Men när jag nästan hade gett upp hoppet om att få smaka salmiakki igen så dök denna skapelse av lakrits och choklad upp och jag kände mig lyckligare än på länge. Om fazers kunde sälja salmiakkichoklad i svenska matbutiker så skulle jag inte kräva så mycket mer av deras godissortiment.

Men det är klart, att innan det sker så önskar jag mig att R.C Chocolats praliner, i synnerhet deras saltlakritspralin (som är den oslagbara mästaren av alla i denna smakkombo!) fanns tillgänglig för mig närhelst jag önskade!

6 kommentarer:

Anne sa...

mjölkchoklad med saltlakrits?? you're joking. Fast nu blev jag hemskt sugen. Måste leta. :)

svante sa...

Jag delar gärna med mig av MITT favoritrecept. Köp lika delar saltafiskar o chokladpengar. Vipps in i mun. Låt chokladen långsamt smälta över fisken. Som en sorts
gratäng ungefär, fast i din egen mun!Färdigt!
Ingen vidare bjudrätt kanske men utomordentligt till ett glas rött en ensam novemberfredag. Men salmiakkichokladen är strået vassare. Riktigt rackarns rallygod!

Nina sa...

Ursäkta, men jag tror faktiskt inte att det är salmiakki-likör i den där chokladen. Jag tror att det är vanlig salmiak (=saltlakrits) bara. Det finns en typ av godispåse med saltlakrits-godisar som har samma mönster och allt, jag tror att det är en kombo av choklad och såna godisar. Eller? Inte stod det väl nåt om likör på omslaget?

Johanna sa...

nej,det är inte likören. Du har rätt.Men det smakar som den -alkohol. slarv av mig ( som vanligt...=))

Johanna sa...

Förresten Nina, menar du de där små tabletterna som är sådär rombformade och som små platta ark? Det var superlänge sedan jag åt dem men det är möjligt att de smakar så. Visst fanns de i Sverige förut också? Någon som vet?

Gunilla sa...

Men jösses vilken skön lampa! Kram till er båda. Letar recept på Brända mandlar till Socker-nassen Leffe!